Tänasest saab kiiruseületuse eest trahvi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Mäekülas
Kiiruskaamera Mäekülas Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Politsei- ja piirivalveamet hakkas tänasest Tallinna–Tartu maanteel asuvate kiiruskaameratega tabatud rikkujatele teadete asemel trahve saatma.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna politseimajor Margus Kotter kinnitas, et kiiruskaamerate eesmärk on suurendada liikluse ohutust. «Hoiatustrahv pole õiguslikus mõistes karistus ning muude politseipatrullide fikseeritud liiklusrikkumiste menetlemise juures hoiatustrahve arvesse ei võeta,» selgitas ta.


Tallinna–Tartu maantee ohtlikumatele lõikudele paigaldatud 16 kiiruskaamerat on alates veebruari teisest nädalast fikseerinud kiiruseületusi ja menetluskeskus on rikkujatele välja saatnud rohkem kui 25 000 hoiatusteadet.
Hoiatustrahvi tasumiseks vajalikud andmed ja tingimused on kirjas trahviteatel. Hoiatustrahvi maksta või seda vaidlustada on aega 30 päeva. Hoiatustrahvi tasumata jätmisel läheb fikseeritud rikkumine täitemenetlusse.


Kui trahviteate saanud isik soovib trahvi vaidlustada, tuleb tal selleks täita teatega kaasas olev eeltäidetud vaidevorm. Hoiatustrahvi saab vaidlustada juhul, kui sõiduk või numbrimärk on varastatud või ilmneb mõni muu kiiruseületuse õigusvastasust välistav asjaolu.
Trahviteatele koopiat fotost ei lisata. Mootorsõiduki eest vastutava isiku taotlusel saadetakse talle siiski koopia fotost, mille abil tegu tuvastati. (BNS/JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles