Ilm kisub jälle külmaks ja tormiseks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetorm.
Lumetorm. Foto: AP / Scanpix.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) prognoosi kohaselt on reede õhtul ja kogu laupäeva vältel oodata kuni 27 m/s puhuvat tuult, seda eelkõige lääne- ja looderannikul.  Lisaks ilm külmeneb ning liikluses tuleb arvestada lumetuisu ja jäise teekattega.

Liiklusolud muudab nädalavahetusel eriti keeruliseks lörtsi- ja lumesadu ning ilma külmenemine. Reede õhtul läheb ilm miinuskraadidesse, sajab lund ja lörtsi, võib tuisata. Tuisk puudutab eelkõige mandrit, teavitab EMHI.

Neljapäeval püsib Põhja-Euroopa kohal tugev läänevool. Üks madalrõhkkond alles eemaldub, päeval jõuab uus juba Skandinaaviasse. Öö hakul on sajuhooge vähe ja ilm rahulik. Õhutemperatuur on 0 kuni -5 kraadi, aga lääneservas tõuseb juba üle 0 kraadi. Edelatuul tugevneb. Pilved tihenevad uuesti hommikuks ja neist sajab saartel nii lörtsi kui ka vihma. Mandril sajab enamasti lörtsi. Õhtul muutub sadu tihedaks ning edela- ja lõunatuul paisub väga tugevaks. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi.

Reedel jõuab Läänemere äärde uus ja väga aktiivne madalrõhkkond. Kui keeris veelgi ägeneb, siis paisub Eestis lõuna- ja edelatuul väga tugevaks, puhanguid on kuni 20, rannikul üle 25 m/s. Tihe sadu tuleb alla lörtsi ja lumena. Madalrõhkkonna järel võib õhtu poole tugevat loodetuule tormi teha. Õhutemperatuur varieerub ööpäeva vältel -2 ja +2 kraadi vahel.

Liiklusolud võivad järsult halveneda, seepärast tuleb reedest prognoosi kindlasti jälgida. Muutuda võib nii tuule tugevnemise aeg, kiirus kui ka suund - seda olenevalt tsükloni trajektoorist.

Laupäeval eemaldub tsüklon Venemaa poole ja selle vahetus läheduses sajab hooti lund ja  tuiskab. Rannikul tuleb ka lörtsi. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 kuni -4 kraadi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles