Järva praost läheb teatrilavale tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva praost ja Türi kirikuõpetaja Teet Hanschmidt.
Järva praost ja Türi kirikuõpetaja Teet Hanschmidt. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Juuni lõpul esietendub Naissaarel Omari küünis Jaan Tätte näidend «Lendajad», mille kandvas osas astub üles ligi 30 aastat tagasi näitlejateest loobunud Järva praost Teet Hanschmidt.

Igihaljas «Kardemoni linna rahvas ja röövlites» Jonatani osaga end eestlaste südamesse mänginud ja viimased 20 aastat Türi koguduse õpetajana teeninud Teet Hanschmidt astub sel suvel rahva ette hoopis teises rollis. Jaan Tätte spetsiaalselt Nargen festivalile kirjutatud näidendis «Lendajad» mängib Hanschmidt Avut, üht kolmest vanamehest.

«Jaa-sõna kergelt ei tulnud,» tunnistas ta.
Pärast lavastaja Tõnu Kaljuste pikka veenmist otsustas Hanschmidt tükis kaasa lüüa, tema ütlust mööda kallutasid kaalukaussi kaks asja. «Näidendis teevad kaasa vanad kursavennad Väino Laes ja Lauri Nebel, teiseks meeldis mulle väga Tätte tekst, see näitemäng on tema üks parimaid,» täpsustas ta.


Hanschmidt tunnistas, et kuigi näitlejaveri on temas taas vemmeldama hakanud, on tal pärast kolme tekstiproovi ka paras värin sees ja see aina suureneb. «Pean meelde tuletama, mis koolis õpitud sai,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles