Kangekaelsed linnud hõivasid postkastid

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaani vallas Karinu külas elav Ülo Saadoja üritab küll väga ettevaatlikult ja vaikselt postkasti vaadata, kuid tihane sööstab oma pesakastist välja esimese krõbina peale. Postkastis elava tihase avastas perekond Saadoja nädalavahetusel.
Järva-Jaani vallas Karinu külas elav Ülo Saadoja üritab küll väga ettevaatlikult ja vaikselt postkasti vaadata, kuid tihane sööstab oma pesakastist välja esimese krõbina peale. Postkastis elava tihase avastas perekond Saadoja nädalavahetusel. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sel nädalal pidid nii Karinu külas elav Saadoja pere kui ka Oeti küla elanik Elli Kruus leidma uue postkasti, sest senise on hõivanud kangekaelne tihane. Elli Kruus jäi postkastist ilma teist aastat järjest.

Järva-Jaani vallas Karinu külas elav Ülo Saadoja läheneb hiilivalt postkastile ja kergitab selle kaant. Enne kui inimene jõuab silmagi pilgutada, sööstab sealt välja tihane.
Maandub kõrval oleval kasel ja hakkab hüplema oksalt oksale. Tegevust saadab ärev säutsumine. «Kaks, neli, kümme muna! Enne lugesin kaheksa,» ütleb Saadoja postkasti sambla ja sulgedega vooderdatud põhja uurides.

Postkastis elava tihase avastas perekond nädalavahetusel. Saadoja lausub, et märkas küll juba varem, et lisaks ajalehtedele hakkas postkasti kogunema sammalt ja sulgi.
Tema mõtles siis, et ehk see on lapselapse tegu. «Noorem poiss mõtleb igasugu asju välja, arvasin, et ta on korjanud sinna sammalt, et leht oleks kuiva peal,» selgitab ta.


Roosna-Alliku vallas Oeti külas elav Elli Kruus hoiab oma postkastilinnul kullipilgu peal. Kui uudishimulikud inimesed tee ääres kollases postkastis mune piiluvad, tuleb Kruus majast välja. «Mõtlesin, et ei tea, mis võõrad mu lindudele liiga teevad,» ütleb ta.
Et linnul rahulikum olla oleks, sättis Kruus postkasti kõrvale vana ämbri, kuhu postiljon talle üleeile esimest korda posti pani.
Sel aastal teadis Kruus lindu oodata, sest eelmisel aastal tegi tiivuline samuti tema postkasti pesa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles