Luurevõistluse osalejad paluvad koerad kinni panna

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Kaitseliit

Laupäeval ja pühapäeval on Väätsa vallas Lõõlas ja selle lähiümbruses noorkotkaste ja kodutütarde luureretk.

Kaitseliidu Järva maleva noorteinstruktor Urmas Piigert lausus, et tänavune luureretk kulgeb nagu eelmiselgi aastal karikakra süsteemis. See tähendab, et võistlejatel tuleb nii-öelda vallutada kroonõisi ja vallutamise käigus lahendada kontrollpunktides skautlike ülesandeid, näidata meeskonnatöö oskusi, tarvis on ka paljud muid eluks vajalikke teadmisi ja oskusi. Ka tänavu segavad võistlejaid vaenlased, keda kehastavad Kaitseliidu Türi rühma liikmed.
«Et võistlus on Lõõlas ja selle lähiümbruses, paluvad Järvamaa noorkotkad ja kodutütred inimestel oma koerad selleks ajaks kinni panna,» lausus Piigert. «Palume ka Lõõla küla rahvalt mõistvat suhtumist ja arusaamist võistlusesse, miks mitte ka võistkondadele kaasaelamist, kui juhtutakse nägema neljaliikmelisi võistkondi liikumas.»
Praegu on luureretkele end kirja pannud 88 noorkotkast ja kodutütart ehk 22 võistkonda oma esindajatega. Luureretke aitab läbi viia 62 esindajat, kaitseliitlast, naiskodukaitsjat ja noortejuhti, appi on kutsutud ka Järvamaa politsei- ja pääsetasutused. «Võib öelda, et Lõõla suureneb nädalavahetuseks vähemalt 150 inimese jagu,» lisas Piigert. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles