Kaitseliitlased tähistavad maakaitsepäeva tänavu Peetris

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: intenet

Kareda vallavanem Triin Pobbol ütles, et maakaitsepäeva on tähistatud maakonna erinevates omavalitsustes, tänavu on järg jõudnud Kareda valla kätte. «Siin tehtavat ei nimetata paraadiks, vaid kaitseväeliseks jalutuskäiguks,» lisas ta.


Sündmusega alustatakse keskpäeval Järvamaa tähtsaima Vabadussõja monumendi juures Müüsleris. Kell 13 on Järva Peetri Püha Peetruse kirikus jumalateenistus ning 13.30 asetatakse pärjad kirikaias olevale mälestusmärgile. 13.45 on lubanud taevast alla tulla langevarjurid.

Kell 14 on Peetri laululaval väikene taidlejate kontsert (osaleb Järva-Peetri ja Anna koguduste segakoor Petra, Peetri kooli õpilased ning segarahvatantsurühm Vallatsi) ning maavanem tunnustab 47 kaunima kodu omanikku ja kaunimat omavalitsust.

Kell 15 on kaitseväeline jalutuskäik, rivis on pea 100 maakonna kaitseliitlast ning Kaitseliidu eriorganisatsioonide (Naiskodukaitse, noorkotkad ja kodutütred) liiget. Võidutule toob maakonda Paide Üksikkompanii pealik Urmas Kõonurm. Kaitseliitlased ulatavad võidutule edasi maavanemale ning tema omakorda kõikide Järvamaa omavalitsuste juhtidele.

Kell 20 algab Peetri pargis jaaniõhtu; kuulutatakse viiendat korda välja Aasta Tegija ja Aasta Uustulnuka tiitli; on rahvuslikud mängud ja väike kultuuriprogramm. Tantsu saab keerutada ansambel Ühekaupa saatel ning järelpeoks rivistub üles kohalikest koosnev bänd Rubilnik.
Kogu päeva tutvustab Kaitseliit oma tegevust, saab sõdurisuppi süüa ja relvi katsuda. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles