Kaamerad tabasid 660 kiiruseületajat

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Mäekülas
Kiiruskaamera Mäekülas Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Nelja päevaga tabasid Tallinna–Tartu maantee kiiruskaamerad 660 kiiruseületajat, kellele on saadetud hoiatustrahv.

Kui arvestada seda, et hoiatusteadete saatmise ajal jäädvustasid kaamerad keskmiselt 320 kiiruseületust päevas, võib öelda, et liikluseeskirja nõuete rikkujate hulk on tunduvalt vähenenud.


Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Mihkel Loide märkis, et rohkem on kiiruseületusi fikseerinud need kaamerad, mis asuvad piirangualas 70 kilomeetrit tunnis. «Trahvid jäävad valdavalt 150–300 krooni piiresse,» lisas ta.


16 Tallinna–Tartu maanteele paigaldatud kiiruskaamerat on jäädvustanud alates veebruari teisest nädalast kiiruseületusi ja menetluskeskus saatis rikkujatele välja hoiatusteateid. Alates sellest esmaspäevast saavad kiiruseületajad hoiatustrahve.


90kilomeetrise tunnikiirusega alas on kaamerad seadistatud fikseerima kiiruspiirangu rikkumisi alates 97 kilomeetrist tunnis. Sellest kiiruseületusest lahutatakse maha neli kilomeetrit tunnis kaamerate mõõtemääramatuse tõttu.


Iga lubatud sõidukiirust ületanud kilomeetri kohta tuleb maksta 50 krooni. Väikseim trahvisumma on seega 150 krooni, hoiatustrahvi ülempiir on 3000 krooni.
Kui kiiruseületusest tulenev trahv ületab seda määra, suunatakse rikkumine üldmenetlusse.


Reporter Kaspar Pokk, kes töö tõttu peab aeg-ajalt kiirustama avariikohtadele või kajastama teisi uudiseid, lausus, et kiiruskaamerad on teda kindlasti oma sõidukiiruse üle rohkem mõtlema pannud, sest keegi ei taha praegusel ajal lisakulutusi teha. «Kui kiiruskaamerad tekkisid, hakkasin Tallinna–Tartu maanteel kasutama rohkem püsikiirusehoidjat,» ütles ta.


Pokk lausus, et kui ta sõidab äsja juhtunud avariid kajastama, püüab ta mitte kiirust ületada. «Eks ajapikku ole kaamerate asukohad ka meelde jäänud,» lisas ta.


Pokk tunnistas, et ka tema on leidnud postkastist hoiatusteate. «Need olid ka ajad, kus katsetasin kaameraid,» tunnistas ta. «Püüdsin spidomeetril leida kohta, kus kaamera pilti teeb.»


Poki kogemust mööda tekib probleeme teel siis, kui sõidab kolonn autosid ja kõige esimene autojuht arvab, et kiiruskaamera juures tuleb sõita 70-80 kilomeetrit tunnis. «Ärge kartke kaameraid, nad ei hammusta teid!» ütles ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles