Eakad jõudsid linnavõimus pettuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide avatud noortekeskuse ruumides toimuvate eakate võimlemistreeningutega on võimlejad väga rahul, kuid sooviksid, et ka pärast trenni oleks neil ruumi koos istumiseks ja niisama jutustamiseks.
Paide avatud noortekeskuse ruumides toimuvate eakate võimlemistreeningutega on võimlejad väga rahul, kuid sooviksid, et ka pärast trenni oleks neil ruumi koos istumiseks ja niisama jutustamiseks. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kolm kuud tagasi kolis Paide eakate päevakeskus Tallinna tänavalt Laiale tänavale. Et uus maja on suur, liikumist palju, oma ruumi pole, on osa eakatest rahulolematud ja pettunud.

Eakate päevakeskus tegutses varem Tallinna tänavas Järvamaa lasteabikeskusega samas majas, seoses ümberkorraldustega Paide sotsiaalvaldkonnas, jagab päevakeskus nüüd uut kohta täiskasvanute keskkooli, rahvaülikooli, noortekeskuse ja huvikooliga.
«Tulge ise vaatama, kuidas me elame!» kutsub eakate päevakeskuse tihe külastaja Katri. Ja lähengi. Noortekeskuse uksest sisse astun, ongi Katri ja eakate päevakeskuse tegevusjuhendaja Malle Kera mul vastas.
Selgub siiski, et tegemist pole ajakirjanikku tervitava delegatsiooni, vaid rõivaste valvajatega. «Garderoobis ju muidu kedagi pole,» selgitab Katri.
Malle haarab toolidel seisva tihedalt teateid täis riputatud suure infostendi kaenlasse ja hakkab trepist üles astuma. «Infostend on meil küll, aga kohta, kuhu seda riputada, mitte,» kurdab Katri. «Nii siis meie vaene Malle muudkui tassib seda sinna, kus parajasti mingi tegevus käib.»
Praegu suundub Malle stendiga lastetuppa, mis on mõeldud müramiseks ja mängimiseks noortekeskuse kõige noorematele. Niikaua, kui kell kaks noortekeskus avatakse, istuvad ja mängivad siin eakad.
Ägedama loomu ja käredama suuvärgiga Larissa on kohe nõus üldisi meeleolusid kirjeldama. «See pole mingi vanade käimise koht, see on võõras ja külm!» teatab ta.
Veel häirib eakaid, et linn hakkab neilt keskuses käimise eest küsima 20 krooni kuutasu. «Me ei usalda linnavalitsust. Me lihtsalt ei usalda,» teatavad nad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles