Jõulud tulevad lumevabad

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu akna taga, ära maga maha! Jõuluks lund!
Lumesadu akna taga, ära maga maha! Jõuluks lund! Foto: laine Ülemaantee

Ilmateenistus prognoosib lumeta jõulupühi, samas pole ka märkimisväärset vihmasadu oodata.

Ööl vastu jõululaupäeva ehk 24. detsembrit eemaldub madalrõhkkond Karjala poole. Saju võimalus on juba väike ja edelatuul rahulik. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni +3 kraadi. Hommikuks tugevneb kõrgrõhuhari ja päeval eemaldub juba Eesti idapiiri taha. Norra rannikule jõuab uus aktiivne madalrõhkkond ja laieneb jõuliselt üle Skandinaavia. Edela- ja lõunatuul tugevneb puhanguti 15, saartel 20 m/s. Lisandub soojemat ja niiskemat õhku. Tihenevatest pilvedest tuleb põhiliselt vihma, kuid sadu peaks nõrk olema. Sooja on 1-5 kraadi.

Esimesel jõulupühal jõuab uus madalrõhkkond Norra merele, selle idaserv katab Skandinaavia. Läänemere idarannikule ulatub aga Venemaalt kõrgrõhkkonna äärmine serv. Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile. Edela- ja lõunatuul tugevneb, kuid tormiseid iile tänastel andmetel oodata pole. Ilm on enamasti sajuta ja tugevneva tuule kaasabil võib ka taevas selgineda. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel vahemikus 0 kuni +4 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles