Jõulukuusk too metsast head tava ja seadust järgides

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Keskkonnainspektsioon ja riigimetsa majandamise keskus (RMK) tuletavad meelde, et jõulukuuse võib tuua riigimetsast, järgides RMK  juhiseid.

RMK pakutud võimalus ise metsast kuusk tuua on osutunud väga populaarseks ja kindlasti kasutavad paljud pered seda võimalust. "Need, kellel kuuse toomine on veel plaanis, saavad infot riigimetsa asukoha, hindade ja maksmisvõimaluste kohta RMK kodulehelt või mobiilirakenduse kaudu," ütles RMK metsakasvatuse peaspetsialist Toomas Väät.

"Usume, et enamik inimesi hangibki endale jõulukuuse seaduslikult, aga paraku on igal aastal juhtumeid, kus üritatakse kuuski raiuda luba küsimata ja sealt, kus seda teha ei tohiks. Sellepärast teeb inspektsioon koos RMK ja politseiga enne pühi metsades tihedamalt kontrollkäike," lausus keskkonnainspektsiooni looduskaitse osakonna juhataja Alar Soo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles