Paidelane: kas linnajuhid, kes linnas ei ela, esindavad meie huvisid?

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide raekoda
Paide raekoda Foto: AFP / Scanpix

Paide linna kodanik Ants Relvik saatis Järva Teatajale kommentaari seoses laupäeval Järva Teatajas ilmunud linnapea Alo Aasma intervjuuga. Relvik on mures, kas linnajuhid, kes linnas ei ela, esindavad siiski paidelaste huvisid.


«Austatud Paide linna kodanikud, valimised on möödas, valitud on linna juhtima volikogu, kes omalt poolt moodustas linnavalitsuse.
Seaduse alusel tohivad Paide linnavolikogu valimisel hääletada ja kandideerida isikud, kes omavad rahvastikuregistri järgi püsivat elukohta Paide linnas vähemalt üks kuu enne valimisi. Laupäevases Järva Teatajas (JT 21.12.2013) nimetab linnapea enda ja ka volikogu juhi püsivaks elukohaks Roosna-Alliku valla külasid. Samas kinnitab linnapea, et ta ei tahagi elada linnas.

Psühholoogiliselt sobivad linna juhtima linna kodanikud, sest nemad tunnetavad linna vajadusi ning käituvad elanike huvist lähtuvalt. Tänased linnajuhid kuulavad linna juhtimise teemal häid ja ka halbu sosistavaid, valdavalt erakondlikke «haldjaid» ja tulemused võivad olla ebakompetentsed ning otstarbetud. See on ka seni nii toiminud, on ju linnas arutult suur lagunev miljööväärtuslik ala, samuti Rüütli tänava kivisillutis. On ilus unistus kenast ja korras olevast vanalinnast, kuid reaalselt ei suudeta seda tekitada ka läheneva aastakümne jooksul, pigem laguneb seegi. On ka räägitud kultuurikeskuse rentimisest või uue ehitusest koos oleva lammutamisega – need on kahtlased teemad ja neid ei tohiks uisapäisa otsustada. Pealegi on linnal varasemast ajast suur võlakoormus vaatamata viimaste aastate vähenemisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles