Riigikontroll kritiseeris Paide spordihalli ja Väätsa prügilat

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Esmaspäeval tutvustas riigikontroll riigikogu erikomisjonile auditiaruannet «Riigihangete korraldamine valla ja linna asutatud ning osalusega äriühingutes, sihtasutustes ja mittetulundusühingutes».

Sellest selgub, et enamik auditeeritutest oli toime pannud riigihangete seaduse normide rikkumisi.
Järvamaal kontrollis riigikontroll Väätsa prügilat ning Paide spordi-ja tervisekeskust ning kahjuks avastas mõlema puhul ka rikkumisi.


Riigieelarve kontrolli erikomisjoni aseesimees Tõnis Kõiv täpsustas, et Väätsa prügilal oli korraldamata viis riigihanke lihtmenetlust kogusummas 1,8 miljonit krooni ning Paide spordi- ja tervisekeskusel kaks riigihanke lihtmenetlust kogusummas 2,3 miljonit krooni.
«Eraldi on riigikontroll auditis välja toonud Paide spordihoone ehitusel üle 50 lisatöö tellimise, mille tõttu on spordihalli lepingujärgset maksumust ületatud 3,3 miljoni krooniga,» selgitas Kõiv.


Väidetavalt oli tegemist projekti vigadest tingitud lisatööde ja kallinemisega. «Projekteerimise lähteülesande püstitas seejuures Paide linnavalitsus, kes korraldas ka kogu projekteerimisega seotud asjaajamist,» lausus Kõiv. «Välja on toodud seegi, et spordihalli valmimine pikenes projektivigadest tingitud lisatööde tõttu üle üheksa kuu.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles