Kuula: Türi hitimeistri konkursilugu «Kui tuuled pöörduvad»

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
R2 Aastahitt 2013, Sven Lõhmus
R2 Aastahitt 2013, Sven Lõhmus Foto: Tiit Mõtus

Sellel nädalal jõudis avalikkuse ette Eesti Laul 2014 poolfinalistide hulka valitud Sven Lõhmuse lugu «Kui tuuled pöörduvad», mida esitab lauljatar Sandra Nurmsalu.

Loo autor ja produtsent Sven Lõhmus ise on öelnud, et laulus on kasutatud erinevate kontingentide nagu Okeaania ja Aasia häälevokaale. Lisaks on autori sõnul nn «maailmamuusika» žanris loo produtseerimise juures on kasutatud selliseid rahvapille, mida eesti popmuusikas teadupäraselt varem salvestatud pole.
«Kõigele tipuks on siiski kaunilt kõlav eesti keel Sandra võrratust esitusest, mis loob laulu kokku tervikuks, paneb meid unistama ja mõtetes seilama uute kauguste avastamisel,» lisas Lõhmus veel.
Sandra esitab lugu Eesti Laul 2014 teises poolfinaalis, mis on ETV eetris 21. veebruaril.
Konkursi esimene poolfinaal on eetris 14. veebruaril. Järvamaa muusikutest on siis võistlustules Janno Reim, kes esitab ansambli Super Hot Cosmos Blues Band koosseisus lugu «Maybe-maybe» ning ansambel Kõrsikud liige Jaan Pehk looga «Tule ja jää».

Kuula lugusid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles