Suitsuprii klassi võistlusest langes välja kuus klassi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tervise Arengu Instituudi poolt läbiviidavat Suitsuprii klassi võistlust alustas käesoleval õppeaastal Järvamaal 32 klassi kaheteistkümnest koolist. Jaanuaris esitatud vahearuande järgi jätkavad võistlust 26 klassi.

Järva maavalitsuse haridus-ja sotsiaalosakonna peaspetsialist Helle Põllu teatas, et suitsuprii klassi võistlus on suitsetamisvastane ennetusprogramm 4.–12. klasside õpilastele. Konkursi peamisteks eesmärkideks on ennetada või edasi lükata suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete tarbimise alustamist laste ja noorte seas, motiveerida tubakat tarbivaid õpilasi sellest loobuma ning toetada tubakavabadust kui eluviisi. Klasside osavõtt võistlusest on vabatahtlik ning põhineb vastastikusel aususel ja usaldusel. Klass koos klassijuhatajaga allkirjastab ühiselt lepingu, milles iga õpilane lubab olla suitsuprii vähemalt võistluse perioodil ehk 7. oktoobrist 2013 - 7. aprillini 2014 ja kinnitab seda oma allkirjaga.

Suitsupriiks olemine ei tähenda ainult mittesuitsetamist. Võistlusel osalejad peavad olema priid ka muudest tubakatoodetest, nagu näiteks vesipiip, nuusk-, närimis- või huuletubakas ja e-sigaret.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles