Jäneda aia- ja lillepäevad ootavad külastajaid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Helo Talva

Sel nädalavahetusel on Jäneda jälle külaliste vastuvõtuks valmis.

Aia- ja lillepäevad on igal aastal toonud Jänedale sadu eksponente ja tuhandeid ostjaid. Ürituse peakorraldaja Aini Sildvee ütlust mööda on laienenud nii kauplejatele kui üritustele mõeldud ala. «Paljud igal aastal Jäneda aia- ja lillepäevadel osalenud ettevõtted, aiandid ja lillemüüjad soovivad senisest suuremat kauplemisala,» selgitas ta. «Tehnikaga kauplejad eeldavad, et ostja ei pea seadmeid ja aiatehnikat ainult vaatama ja katsuma, vaid ka nägema neid töötamas.»


Sildvee lisas, et ainuüksi taimemüüjaid on end kirja pannud üle 70.
Sildvee selgitas, et kui eelmistel aastatel on asjatundjate seminarid käsitlenud eelkõige koduaedade korrashoidu, taimekaitset, kujundamist, siis eelmisest aastast jagub õpetust valdade ja linnade vastava ala töötajatele, kes seisavad hea parkide, kalmistute ja bussipeatuste hoolduse eest.


Täna on Jäneda lossi saalis seminar, kus Reet Palusalu Räpina aianduskoolist ja Maria Palusalu Eesti nooraednike liidust räägivad lumerohke talve mõjudest taimestikule, kahjustuste eemaldamisest või leevendamisest ning jagavad õpetusi, kuidas neid ennetada.
Juttu tuleb ka linnahaljastuse kaitsmisest kloriidide eest, lillepeenarde rajamisest ja hooldusest, multši ja geotekstiilide kasutusest.


Laupäeval on Jäneda lossi saalis uute taimede esitlus ja nooraednike liidu praktikum istutusala rajamiseks.
Aini Sildvee lausus, et kolmel maipäeval leiab Jänedalt palju põnevat iga aiandushuviline ja kaunist kodu hindav inimene.
Aia- ja lillepäevad on oma algusaastatest saati mõeldud selleks, kuidas koduõue ja eluasemeid paremaks ja kaunimaks muuta.
Samuti pakuvad korraldajad värvikat meelelahutusprogrammi nii suurtele kui väiksematele külalistele. Tänavu astuvad laval üles näiteks ansambel Koolibänd ja Uur, Aegviidu pillimehed ja lauljad, kantritrupp ja tantsuseltsing Nõmmelill, Rakvere linnaorkester. (JT)

TEAVE
Jäneda aia- ja lillepäevad algavad reedel kell 10. Reedel ja laupäeval on laat avatud kella 18ni, pühapäeval kella 17ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles