Koigi mõis sai 60 000 eurot

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koigi Põhikool
Koigi Põhikool Foto: Andrus Eesmaa

Kultuuriministeerium Urve Tiidus kirjutas täna alla käskkirjale, millega Koigi vallavalitsus saab ligi 60 000 eurot Koigi mõisa aia uuendustöödeks. 

Kultuuriministeeriumi mõisakoolide programmijuhi Riin Alatalu sõnul esitati 20 taotlust, millest esimeses voorus rahuldati kuus. Suurima toetuse - 59 997,25 eurot pälvis Koigi vallavalitsus. Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg ei suutnud esiti head uudist uskuda. "See on suurepärane uudis, saime sama suure summa, mille taotlesime," sõnas ta käskkirja uurides. 

Ligi kolmandiku projekti eelarvest neelab Koigi mõisa iluaia uuendus ning taimede, puude ja istikute varustamine nutitelefonide tarvis kiirloetavate ehk QR-koodidega. Ses suhtes teeb vald koostööd tehakse ühe Norra väikse vabaõhumuuseumiga, kes on Kõljala ütlust mööda samuti koodidest huvitatud. "Internetis on ka õppevideod, kuidas taimi kasutada,"  lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles