Stipendiumi pälvis haiglaõe musternäide

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal Järvamaa kogukonnafondi noore spetsialisti stipendiumi pälvinud Kätlin Taalkist õnnitleb ka tööandja, Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp.
Eelmisel aastal Järvamaa kogukonnafondi noore spetsialisti stipendiumi pälvinud Kätlin Taalkist õnnitleb ka tööandja, Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Järvamaa kogukonnafond otsustas anda noore spetsialisti stipendiumi Järvamaa haigla intensiivravipalati õele Kätlin Taalkisele, kes lubas raha kulutada Kaalepisse ostetud korteri laenu tagasimakseks.

Järvamaa haigla kirurgiaosakonna intensiivravipalati õde Kätlin Taalkis oli kolmapäeval väga üllatunud, kui sai telefonikõne Järvamaa kogukonnafondi otsusest, et tema on Järvamaa noor spetsialist, kes järgmised kuus kuud saab 2000 krooni. «Ma ei teadnud, et minu kandidatuur üles seati, see oli nagu välk selgest taevast,» ütles ta.

Taalkis on töötanud Järvamaa haiglas kaks aastat, ta asus ametisse kohe pärast Tartu tervishoiu kõrgkooli lõpetamist.

Albu vallas üles kasvanud ja praegugi seal elav Taalkis lausus, et õeks õppides mõtles ta kohe, et läheb pigem väiksesse kohta tööle, sest pole kunagi suurlinna inimene olnud.

Taalkis tegi peaaegu kõik praktikad Järvamaa haiglas ja viimasel õppeaastal tuligi talle ettepanek hakata tööle kodumaakonnas.

Kätlin Taalkise esitas stipendiumile Järvamaa haigla. Ülemõde Maire Raidvere lausus, et praktikate ajal näitas Taalkis end äärmiselt tubli ja asjaliku tulevase õendus­töötajana. «Seega läbirääkimised töösuhte alustamiseks meie haiglas algasid Kätliniga aegsasti,» ütles ta.
Raidvere meelest võib Kätlin Taalkise kohta öelda, et ta on tänapäevase kõrgharidusega õe musternäide, kellel on eetika ja empaatiavõime õigel kohal, samuti nii teoreetilisi teadmisi kui ka praktilisi oskusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles