Doonoripäevi on Paides sellel aastal rohkem

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid 18. veebruaril kell 10.30–15  Paide kultuurikeskusse verd loovutama.

„Sel aastal on Paide doonoritel võimalus tihemini verd loovutada. Mulluse kuue doonoripäeva asemel on neid tänavu Paides üheksa, lisaks suvised doonoritelgipäevad,“ ütles PERHi verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp. „Loodetavasti on see doonoritele mugavam ja vähendab ka järjekordi.“

Viimati käis PERHi verekeskus Paides 31. jaanuaril, mil doonoripäeva külastas 98 inimest, vereloovutuse tegi 76 doonorit ja esmadoonoreid oli viis.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama korrapäraselt kolm-neli korda aastas.

Lisateavet saab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee ja Facebooki fännilehelt “Doonorid ja sõbrad”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles