Vanaproua meenutab ausamba avamist

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäeva tähistamine Müüsleris. Maavanem Tiina Oraste ja 3-aastasena Müüsleri ausamba avamisel viibinud Viivi Paimets.
Vabariigi aastapäeva tähistamine Müüsleris. Maavanem Tiina Oraste ja 3-aastasena Müüsleri ausamba avamisel viibinud Viivi Paimets. Foto: Birgit Itse/ Järva Teataja

Köisi külast pärit Viivi Paimets ja tema abikaasa Arvet on 24. veebruaril alati Müüsleris vabadussõja ausamba juures. Ta on üks neist vähestest ausamba esmaavamisel viibinutest, kes on veel elus. 

Viivi Paimets tundis silmanähtavat uhkust, kui meenutas, et on toonasel presidendil Konstantin Pätsil näpust kinni hoidnud. Koolilaste ausamba nõlvale istutatud kuusehekist on kasvanud suured puud, millest omakorda on paljud maha võetud. 

Müüsleri ausamba kivi koht on Viivi Paimetsal  täpselt teada: see on võetud Keri - Köisi - Väike-Kareda tee ristumiskohas asuva Kerge-Mardi talu maadelt Juhani talu otsast, kus kunagi oli  veski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles