Tapal tuleb heategevuslik mälestuskontsert

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval on Tapa kultuurikojas kohaliku pillimehe Ants Tedrekulli (1951–2013) heategevuslik mälestuskontsert.
Arlet Palmiste andis teada, et Ants Tedrekull sündis 3. septembril 1951 Tapal. Tema elu oli pillimehele omaselt kirev. Peale selle pidas ta kiviraiduri, pilliõpetaja, autojuhi ja lühikest aega Ambla kultuurimaja juhataja ametit. Ta juhendas piirkonna kultuurimajade  ning Tapa ja Koeru muusikakooli kitarriringe.


Ants Tedrekull mängis paljudes ansamblites. Neist ükski ei saavutanud suurt meediatähelapanu, kuid neil oli siiski oluline  koht piirkonna kultuurielus.

Viimati mängis ta kitarri ansamblites WHB, Kolm Soovi, Arlet Palmiste ansambel, Uba jt. Ants Tedrekull oli ka laululooja. Tema parimaks teoseks jäi laul «Suvi pikem oleks võinud olla...». Loo laulis linti omal ajal Ivo Linna. Ants Tedrekull lahkus meie hulgast peale lühikest haigust 20. novembril 2013.
Mälestuskontserdil astuvad üles kõik piirkonna olulisemad ja tuntumad pillimehed. Laval on Tapa muusikooli õpilased ja õpetajad, pianist Sven Kullerkupp, Toomas Krall, Urmo Kütismaa, Mattias Mustonen, Hans Kurvits, Aleksander Bondarev, Aleksander Jairus, Indrek Jurtsenko, Lehtse neiud, ansamblid Uba, Kolm Soovi ja Meelis-band. Kontserti juhib Arlet Palmiste.
Kontserdi tulud lähevad Antsu Tedrekulli alaealiste laste toetuseks. Temast jäi maha kolm alaealist last. Kõik soovijad saavad teha annetuse ka internetis Ave Printsi kontole EE2800001101089660.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles