Noorte moeloojate töö paneb ahhetama

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtupoolikul oli Paide kultuurikeskuses üle-eestiline moevõistlus «MoeP.A.R.K.», kus laval esitles oma kollektsiooni üle kahekümne noore kolmes vanuserühmas.

Žüriisse kuulunud ERKI moesõu peakorraldaja Piret Mägi sõnas, et kolme-nelja aastaga on kollektsioonide kvaliteet üha paremaks läinud. «Kvaliteet on ahhetama panev! Nii noored ja nii kvaliteetsed kollektsioonid!» sõnas ta.
Mägi tõdes, et nooremas vanuserühmas on üllatavamaid ideid kui vanemate seas. «Ilmselt soovib noorem vanuseaste  luua midagi enneolematut. Samal ajal vanem vanuseaste on praktilisema meelega ja tahab suhestuda rohkem hetke moe ja trendidega,» selgitas ta.
Nooremas vanuserühmas sai esikoha Tallinna ühisgümnaasiumi õpilane Mirjam Kalmann.

Mägi lausus, et Kalmannil oli teistest eristuv idee ja huvitavad lõikeline lahendused. «Tema kollektsioon hakkas silma erinevusega ja muidugi oli väga hea kvaliteet,» lisas ta.
Vanemas vanuserühmas sai esikoha Saaremaa gümnaasiumi õpilane Victoria Käesel, kelle modellid kandsid laval Veneetsia maske. «Selle kollektsiooni puhul ei tekkinud tunnet, et ma vist olen näinud seda kusagil. Ja millised lõikelised lahendused! Stiilipuhas! Väga ilus vaadata!» kiitis Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles