Autokool õpetab teooriat interneti vahendusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Paekštelot (paremal) juhendab OÜ Autosõidu sõiduõpetaja ja Virumaa osakonna juhataja Alo Altermann. Paekštelo valis juhiloa taotlemiseks Autosõidu autokooli selle uudsuse tõttu.
Martin Paekštelot (paremal) juhendab OÜ Autosõidu sõiduõpetaja ja Virumaa osakonna juhataja Alo Altermann. Paekštelo valis juhiloa taotlemiseks Autosõidu autokooli selle uudsuse tõttu. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Osaühingu Autosõit Virumaa ja Paide kontori tegevuse eest vastutav Alo Altermann teab, et Paides valitseb autokoolide hulgas tihe konkurents. «Lihtne ei saa meil olema,» tunnistas ta. «Loodame turul püsima jääda e-õpet pakkudes.»

E-kursuse puhul saab õpilane teoorialoengutes osaleda neid oma kodus arvutist vaadates. Samamoodi on võimalik teha ka teste, autokooli kontorisse tuleb tulla vaid kontrolltöid tegema.
Selline õppeviis on Altermanni ütlust mööda osutunud  mujal Eestis üsna populaarseks, sama ennustab ta ka Paide kohta.
Altermanni hinnangul sobib e-õpe eriti neile juhiloa taotlejaile, kes ei ela Paides. «Praeguste nigelate sõiduvõimaluste juures on õhtuti lähivaldadest keeruline teooriatundides käia,» lausus ta.


Altermann märkis, et teenuse hind võib aja jooksul muutuda. «Praegu kehtib koolitustele tutvumishind, lõplik maksumus kujuneb turul kohanedes,» selgitas ta. «E-õppe ja tavaõppe hinnad oluliselt erinema ei hakka, kuid on selge, et odavaimaks teenusepakkujaks me ei saa.»
Paidesse otsustas osaühing Autosõit laieneda peamiselt sooviga pakkuda siin B-kategooria lõppastmekoolitust ehk kursust, mis koosneb teoorialoengust, säästliku sõidu ja liberajasõidu koolitusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles