Maaperedele jagatakse 1,5 miljonit eurot kodu uuendamiseks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Regionaalminister kinnitas hajaasustuse toetuse programmi tingimused. Toetuse abiga saavad hajaasustuses elavad lastega pered välja ehitada veevärgi ja kanalisatsiooni, teha korda koduõuest suurele teele viiva juurdepääsutee või soetada autonoomseid elektrisüsteeme.

«Maapiirkondades on endiselt palju peresid, kellel pole olnud seni võimalik tänapäevast veevärki  välja ehitada või kellele  kevaditi suurele teele jõudmine võib olla tõsine katsumus. Eriti keeruline on olukord siis, kui peres kasvavad lapsed,» ütles regionaalminister Siim Kiisler.

Toetust saavad taotleda need inimesed, kelle leibkonda kuulub vähemalt üks alaealine laps või puudega noor. Toetust võib taotleda elukohale, kus pere on elanud vähemalt selle aasta algusest.

Toetusprogrammile on tänavu eraldatud 1,5 miljonit eurot.

Taotleja omaosalus on vähemalt kolmandik projekti maksumusest, millele riik ja kohalik omavalitsus lisavad kumbki kolmandiku, kokku kuni 6500 eurot.

Taotlusvoorude aja kuulutavad välja maavalitsused ning taotlused tuleb esitada kohalikku omavalitsusse, mille ametnikud  jagavad teavet ja annavad nõu taotlemise kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles