Marju Lauristin: Eesti võiks saada uue keskpunkti Tallinna ja Tartu vahel

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin
Marju Lauristin Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin ütles ruumilise arengu visioonikonverentsil esinedes, et Eesti võiks praeguse kahe keskpunkti asemel, mis asuvad üks Tallinnas ja teine Tartus, saada endale uue keskuse nende kahe vahel.

Lauristini väitel näitavad uuringud, et pooled tallinlased pole aasta jooksul Tartusse saanud ja ega teistpidi liikumisega olukord palju parem ole. Põhja-Eesti inimestele on keskpunkt Tallinn ja Lõuna-Eestile Tartu, aga Kesk-Eesti on juba ammu rahvast tühjaks jooksnud.


Professor Lauristin ütles, et selle asemel, et oodata hirmus järgmise lennuki kukkumist Ülemiste järve, võiks lennujaama rajada Tallinna ja Tartu vahele, siis ei tõmbaks ka Riia nii palju Lõuna-Eesti elanikke Riia kaudu maailma reisima. «Mul on tunne, et muidu kukub Liivimaa varsti Eestimaast lahti,» sõnas ta. (E24)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles