Suvelavastuse «Vargamäe unistaja» tegijad korraldavad infolõuna

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Urmas Lennuki uuslavastus toob suvel näitlejad teatrilavalt ja teleekraanilt Albu maile Vargamäe rehe alla. Seekordne lugu keskendub lihtsatele asjadele. Kõigest sellest annab lavastusmeeskond lähemalt teada järgmisel esmaspäeval, 7. aprillil Piip ja Tuut teatri ja mängumajas Tallinnas.

«Vargamäe unistaja» on lavastaja Urmas Lennuk kirjutanud A. H. Tammsaare «Tõde ja õiguse» esimese osa põhjal.
Kunstnik on Anni Rajas, helikujunduse teeb Loore Martma. Näitlejatest teevad kaasa Ott Sepp, Liisa Pulk, Loore Martma.

Urmas Lennuki uus dramatiseering ja lavastus keskendub kõikidele nendele väikestele motiividele, unistustele ja sisemistele salasoovidele, mis on nii Andrest ja Pearut, kui Krõõta ja Mari tegutsema Vargamäel tegutsedes käivitanud.
Selle suvelavastuse märksõnad on naturaalsus, siirus, lapsemeelsus ja mäng. Käbid, kivid, oksad, vesi, lumi, leib...
«Mis sunnib ühte inimest minema sõna otseses ja kaudses mõttes rappa ja kujutlema seda mingi õitsva paradiisiaiana. Nagu meile endilegi eestlastena omane: ostes praegu pangalaenuga korterit või maja, kujutleme me sageli seda, kuidas me seal kõik niimoodi teeme nagu meile meeldib. Nagu meie kujutleme oma kodu,» mõtiskleb Urmas Lennuk. «Ega see aastakümnetetagune lugu, mis Vargamäe Andresega juhtus, ole tegelikult üldse võõras. Me oleme kord juba selline lootuste ja unistustega täidetud rahvas. Mõned lihtsalt unistavad realistlikumalt.»
Urmas Lennukile on see juba viies «Tõe ja õiguse» dramatiseering. («Vargamäe kuningriik» 2006–2008), «Wargamäe Wabariik 2008-2009, «Vargamäe varjus» 2010, «Vargamäe voonake» 2011.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles