Aasta ema tiitli sai tuntud muusikaõpetaja

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna pärastlõunal kogunes Järvamaa aasta ema konkursi komisjon. Kandidaate oli kaheksa, tiitli sai tuntud muusikaõpetaja Tiiu Schüts.

Taotluses on kirjas, et et Tiiu Schüts abikaasaga on kasvatanud meheks viis tegusat poega, kes oskavad hinnata nii oma peret kui ka elu püsiväärtusi. «Ta on oma lapsi tublideks kasvatanud majanduslikult rasketel aegadel, tulles toime õpetaja palgaga ja leides lisatööd ning võimalusi pere ülalpidamiseks ja laste kooli- ja huvihariduseks. Laste kasvatamisel peab ta oluliseks üksteisest hoolimist ja lugupidamist ning antud lubadustest ja kohustustest kinnipidamist. Olles suure pere ema, teab ta täpselt, mida tähendab pesta pesu, teha süüa, koristada, kuulata, lohutada, ja seda kogu aeg päev päeva kõrvalt. Lisaks oma suurele perele ja kodustele tegemistele on ta vabariigi tasemel tunnustatud õpetaja ja koorijuht.»

Veel on põhjenduses öeldud, et Tiiu Schüts on ema, vanaema ja õpetaja nii oma pereliikmetele kui ka tuhandetele koori- ja ansamblilauljatele. «Oma korrektsuse, täpsuse, nõudlikkuse ja huumorimeelega on ta armastav ja mõistev pereema, kasvataja, kelle poegadest on saanud tublid perekonnapead. Tiiu Schüts on sobiv kandidaat aasta ema 2014 tiitlile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles