Kihutajad võtavad teedel võimust

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Mäekülas
Kiiruskaamera Mäekülas Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Lääne prefektuuri Paide politseijaoskond on nädala jooksul alustanud menetlust kiiruseületajate suhtes, kellest üks sõitis maanteel kiirusega 207 kilomeetrit tunnis.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Ene Kussmann teatas, et pühapäeval kell 13.07 fikseeris kiiruskaamera Tallinna–Tartu maantee 84. kilomeetril 90 km/h alal Toyota Land Cruiseri sõidukiiruseks 166 kilomeetrit tunnis.


Eile kell 14.05 pidas Paide politseipatrull Türi–Arkma tee 14. kilomeetril kinni sõiduauto BMW, mille kiiruseks fikseeris 207 kilomeetrit tunnis teelõigul, kus piirkiirus on 90 km/h.


Paide politseijaoskonna juhi Tõnu Kivise hinnangul kujutavad hoolimatud kiirusületajad ohtu kõigile liiklejatele. «Maanteedel on sõidukiiruse kehtestamisel arvestatud erinevaid tegureid eesmärgiga, et kõik liiklejad jõuaksid sihtpunkti,» selgitas ta. «Uljaste liiklejate ohjamiseks teevad politseinikud jätkuvalt oma igapäevatööd, suur abi on ka veebruaris tööd alustanud Tallinna–Tartu maantee kiiruskaamerad.»


10. mail alustas politsei- ja piirivalveamet Tallinna–Tartu maanteel kiiruskaameratega fikseeritud kiiruseületajatele suhtes trahvimenetlusi, millega määrab rikkujale hoiatustrahvi.


Juhul kui mootorsõidukijuht ületab lubatud sõidukiirust rohkem kui 60 km/h, enam hoiatustrahvi ei määrata ja karistuse määramiseks alustatakse üldmenetlust.
Üle 40 km/h lubatud sõidukiiruse ületuse eest näeb liiklusseadus ette trahvi kuni 12 000 krooni või aresti, samuti võib kohaldada sõiduki juhtimise õiguse äravõttu kuni aastani.


Kui kiirusekaamera fikseeritud piirkiiruse ületus jääb alla 60 km/h, rikkumine karistusregistrisse ei lähe.
Kivis tuletas seoses nädalavahetuse ja pühadega meelde, et liigeldes tasub sihtpunkti jõudmiseks varuda aega, sest puhkuste ajal on maanteedel liiklejaid rohkem

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles