Ennetusauto aitab hoiduda tulesurmast

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaani tuletõrje seltsi eestvedaja Tuve Kärner tutvustab eelmisel aastal valminud tuletõrjeautot Ennetuse Eedi, mida tehniliselt täiustada on seltsil lootust Swedbanki annetuskeskkonna vahendusel kogunevate  annetustega.
Järva-Jaani tuletõrje seltsi eestvedaja Tuve Kärner tutvustab eelmisel aastal valminud tuletõrjeautot Ennetuse Eedi, mida tehniliselt täiustada on seltsil lootust Swedbanki annetuskeskkonna vahendusel kogunevate annetustega. Foto: Andrus Eesmaa.

Järva-Jaani tuletõrje selts lisandus 1. juunist Swedbanki annetuskeskkonda, et annetustest koguneva raha eest täiustada möödunud aastal valminud  tuletõrjeautot Ennetuse Eedi.


Järva-Jaani tuletõrje seltsi eestvedaja Tuve Kärner  tunneb rõõmu, et seltsi projekt  «Tulesurmade ja varalise kahju vähendamine ennetuse kaudu»  Swedbanki annetuskeskkonda liitumise kevadises taotlusvoorus läbi läks. «Seda enam, kui panga pressiteade rõhutas, et annetuskeskkonda valitakse ainult usaldusväärsed organisatsioonid, mille puhul võivad inimesed olla kindlad, et annetatud summa läheb õigesse kohta,» lausus ta.
Kärner selgitas, et projekti kirjutas ta eelkõige sel põhjusel, et eelmisel aastal valminud auto Ennetuse Eedi, millega selts jõudis Eesti eri paigus teha kaheksa esitlust «Ennetus eelkõige!», jäi poolikuks, sest raha nappis.
«Tahame autot tehniliselt täiustada: soetada suure valgusjõuga multiprojektori, väliekraani, raadiomikrofoni ja 12V helivõimendussüsteemi,» lausus ta. «Samuti   ehitada haagise, mille abil näidata suitsu- ja vinguandurite ning rasvapõlemise ohtlikkust, tuleteki ja tulekustutite kasutamist suuremale hulgale rahvale.»
Kärner lisas, et päästeameti tellimisel on valminud kolm head ennetustööfilmi, mida praegu näeb autos vaid arvutist ja pingile mahub istuma viis inimest, aga edaspidi loodab ta suure ekraani üles panna ja poolesajale inimesele filme näidata. «Vähihaigetele ja kassidele-koertele, neile tuleb annetusi kergesti, aga aastas hukkub tuleõnnetustes üle saja inimese, sedagi ennetustööd tuleks toetada,» arutles Kärner. «Igatahes oleme tänulikud iga krooni eest, mis Järva-Jaani tuletõrje seltsi kontole tuleb.»
Kärner märkis, et eilseks oli kontole laekunud 125 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles