Mujalt saabunud kasvatasid linlaste arvu

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Paides elab 1. mai seisuga 8503 inimest. Kuu aja jooksul on elanikkond suurenenud peamiselt  mujalt sinna  kolinute arvel.

Paide linna kodulehekülje andmeil suurenes kuu aja jooksul elanike arv 12 inimese jagu.  Seisuga 1. mai 2014 elab Paides 3832 naist ja 4671 meest. Loomulik iive oli aprillis negatiivne ehk sündis 6 ja suri 12 inimest. Seega kasvatasid rahvaarvu linna mujalt saabunud, keda oli linnavalitsuse andmeil 46 . «Seitse neist saabus Paidesse välisriikidest, 11 Paide vallast, viis Koigi vallast ja neli  Tallinnast, lisaks inimesi Aegviidu ja Viimsi vallast, Tartust, Keilast ja mujaltki. Paidest lahkus rände käigus 28 inimest, neist kuus Soome,» teatab linnavalitsus.

Linnapea Alo Aasma avaldas lootust, et elanikkonna kasv pole ajutine nähe. "Nii nagu mullune arvamusfestival tõestas ning ka paljud külalised on märkinud, on keskmine Paide inimene linna voorustega lihtsalt nii ära harjunud, et ei oska enam neid märgatagi." Ta tõi näiteks puhta joogivee, korras ujulatega lasteaiad, tasemel koolid, spordiklubid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles