Naabriplika kevadlaat meelitab kauplejaid

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 Naabriplika seriaali võtted Esnas, Järvamaal.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Kanal 2 Naabriplika seriaali võtted Esnas, Järvamaal. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel pühapäeval kella 10-17ni toimuvale Naabriplika kevadlaadale on korraldajate teatel kirja pannud end juba üle poolesaja kaupleja. 

Peetri rahvamaja juhataja Getter Klaas andis teada, et palju on müügil käsitööd ja tulemas on ka vanavaraga kauplejaid. "Müügil on palju Eesti toodangut ja nn poola riidekaupa laadalt ei leia," kinnitas Klaas. Samuti on müügil puude ja põõsaste istikuid. 

Ta lisas, et arvestades Esna külaplatsi suurust, hakkab kauplejate arvu piir ka kätte jõudma. "Võib-olla mõni taimemüüja võiks veel olla, aga muus osas peaks kõike piisavalt olema. "Lastele on batuut ja näomaalingud, suhkruvatt ja muud maiustused, võimalus sõita ponide ja hobustega," loetles Klaas. Laadaliste kõhutäie eest hoolitsevad kilplased. 

Klaasi ütlust mööda on kohal ka Kanal 2 jooksva sarja "Naabriplika" tegelased. Näitlejatest on tema andmeil kindlasti kohal Liisi osatätija Loore Martma. Soovijatel on võimalik ka Liisi majaga tutvuda. Liisi maja ehk Esna seltsimaja juures on avatud ka meediatelk, kus igal täis-ja pooltunnil on võimalik vaadata saateapsusid. 

Samuti toimub laadal Naabriplika tegelaste riiete ja kaadrist läbi käinud rekvisiitide, ISKU mööbli ja Abakhan kardinate müük. Müügil on ka Naabriplika kujunduse ja piltidega tassid, sarja tehnilise meeskonna ja näitlejate küpsetised ning avatud on kohvilaud. Tegelased on lubanud kohal olla keskpäevast kella 15ni. 

Korraldajad panevad laadale tulejatele südamele, et tee äärde autosid laadapäeval jätta ei tohi. "Kuna Esnat läbib bussiliiklus, ei tohi me seda takistada. Parkimist keelavad märgid on ka kindlasti üleval," selgitas Klaas. 

Klaasi teatel on parkimiseks ainus võimalus Paide poolt tulles enne bussijaama jääva heinamaa. "Et tasuda maaomanikule kaasneda võivad ebamugavused, on parkimistasu 1 euro," täpsustas korraldaja. Klaasi sõnul on parkimise viidad ja korraldaja kindlasti laadapäeval ka suuniseid andmas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles