Motokrossi etapp pakkus tugevat konkurentsi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Kutsar
Karel Kutsar Foto: Sahkar KTM Racing

Selja taha jäänud nädalavahetus oli Sahkar KTM Racing meeskonna jaoks taas töine ja meeskonna neli sõitjat olid stardis nii Eestis, Hispaanias kui Saksamaal. Kavas olid maailmameistrivõistlused, Euroopa meistrivõistlused ja Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste avaetapp Türil.

Türil oli Sahkar KTM Racing sõitjatest stardis Hardi Roosiorg, kes sellel aastal sõidab MX2 juunior klassis, mille konkurents oli Türil tugev. Lisaks kodustele konkurentidele oli stardis koos Roosioruga Euroopa MV osalev Tomass Šileika, kes on seal hetkel viies mees. Kuna ilm oli Türil väga vihmane ja rada muutus ohtlikuks, otsustasid korraldajad peale esimest sõitu teised sõidud ära jätta. Just Šileika oli Roosioru suurimaks konkurentiks, seda juba alates ajasõidust, mille kallutas lõpuks oma kasuks Roosiorg, kes Šileikat 0,3 sekundiga kiirel ringil edestas. Sõidus oli Roosiorg alguses liidrikohal, kuid siis möödus Šileika temast. Šileika suutis lõpuosas edu sisse sõita ja võitis sõidu 8,5 sekundilise eduga Hardi Roosioru ees.

Hardi Roosiorg võttis avaetapi kokku nii: „Šileikaga algas võitlus juba ajasõidus, kõigepealt olin mina kiirem, siis sõitis ta selle üle ja siis sõitsin mina tema aja üle, mis jäi ka esimeseks ajaks. Sõidus sain hästi minema, kuid esimese ringi lõpus tegin vea ja Šileika pääses mööda. Suutsin temaga alguses samas tempos liikuda, kuid lõpus tulid vead ja ta libises pisut eest. Sain siiski hea tempo üles ja tegin kolmanda kohaga 47 sekundilise vahe sisse. Kokkuvõtvalt: KTM tsikkel töötas hästi ja mehaanik tegi head tööd, enda sõit oleks võinud pisut parem olla.“ 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles