Paide arestimaja alandavaks pidanud vangi kaebus jäi rahuldamata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Arvet Mägi

Tartu halduskohus ei rahuldanud Paide arestimajas eelvangistuses viibinud vangi kaebust, kes pidas arestimaja tingimusi inimväärikust alandavaks ja nõudis hüvitist, mis oleks proportsioonis Euroopa Inimõiguste Kohtu poolt väljamõistetud kahjutasudega, kirjutab BNS.

28 päeva Paide arestimajas kinni peetud mees kaebas kokku kümne puuduse üle arestimajas, alates sellest, et seal polnud võimalik tegelda kehakultuuriga kuni konditsioneeri ja korraliku valgustuse puudumiseni.

Politsei- ja piirivalveamet oli seisukohal, et kahju tekkimine kaebajale ei ole tõendatud ja pretensioonid on esitatud tagantjärele. Kaebaja ei esitanud arestimajas viibides kaebusi seoses arestimaja tingimustega ning kui kohus leiab, et kahjuhüvitise nõudmine on põhjendatud, ei peaks selle määr ületama rohkem kui üht eurot ööpäeva eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles