Jaanitulelisi ootab tasuta supp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa /Järva Teataja

Kangrumäe Külakultuuri Edendamise selts pälvis LEADER programmist 51 700 krooni, et korraldada esimene Aravete kandi külade päev. Täna saabki see teoks.


Päev algas kell 7 kalapüügivõistlusega Preediku järvel. Seltsi juht Marta Kondas ütles, et varasele kellaajale vaatamata oli kalastajaid 20, neist kolm naist ja seitse noort. Võistluse võitis Kristo Ots, kes sai õnge otsa kuus kala, kokku pool kilo. «Meil on siin särge ja ahvenat, kunagi maimudena toodud. Järv on populaarne, isegi Tapalt käiakse siia kala püüdmas,» ütles Kondas.
Päeval oli kultuurimaja pargis käsitöölaat ja õpitoad, kus tutvustati viltimist ja niplispitsi valmistamist, ning lastetelk, kus oli eriti popp näomaalinguid teha. Avatud oli külamuuseum ja lapsi oodati ratsutama.
Paarkümmend huvilist käis uudistamas Aravete Agro Mägise robotfarmi.
Talutoodete laat jäi aga ära. «Talunikud ei tulnud mõttega kaasa, » lausus Kondas.
Tema ütlust mööda on päeva mõte, et sellest hakkaks asjad edasi arenema. «Näiteks populariseerida käsitöö tegemist. Miks mitte ka siin niplispitsi tegemist õpetada, nagu seda Jänedal tehakse,» pakkus Kondas. «Igatehes ei jää esimene külade päev viimaseks.»
Veel sai kultuurimajas vaadata Ambla külateatri etendust «Pulmad Abruka moodi».
Et suppi oli keedetud poolesajale inimesele, aga lõunaajal neid nii palju polnud, pakub selts tasuta suppi ka jaanisimmanil, mis algab Kangrumäel kell 20. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles