Vanapaberikampaania tõmbas otsad kokku

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaania „Vanapaber 2013“ pidulik lõpuüritus Veskisilla Kalamajas Türi- Allikul.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Kampaania „Vanapaber 2013“ pidulik lõpuüritus Veskisilla Kalamajas Türi- Allikul. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna toimus Veski-Sillal vanapaberikampaania lõpuüritus, kus tunnustati neid koole ja lasteaedu, kes osalesid kaheteistkümnendat korda toimunud ettevõtmises ja kogusid kokku enam kui 171 tonni makulatuuri.

Ettevõtmise eestvedaja on Väätsa Prügila ning projektijuht Eiki Hansari sõnul näitab aastatepikkune kogemus, et vanapaber pole eestlaste kodudest veel otsa lõppemas. Ta tõi näiteks, et laste poolt toodud makulatuuri hulgas polegi vaid viimaste aastate perioodika. "Üsna palju on toodud kuuekümnendatest ja seitsmekümnendatest, aga ka viiekümnendatest aastatest pärit ajalehti ja ajakirju," ütles ta.

Sellel aastal osales kampaanias kolmkümmend viis kooli ja Väätsa prügilale loovutati  üle 171 tonni vanapaberit. Usinaimad kogujad olid Paide gümnaasiumi õpilased, kes tõid kampaania vältel ligi 30 tonni makulatuuri. Kõige rohkem kogusid sel aastal vanapaberit Paide gümnaasium (gümnaasiumite arvestuses) ja Türi põhikool (põhikoolide arvestuses).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles