Türilased lennutavad Sloveenias vibunooli

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Puusepp
Kristjan Puusepp Foto: Eesti Vibuliit

19.–24. maini kestavad Sloveenias XXIV noorte ja juunioride Euroopa meistrivõistlused vibulaskmises, kus võistlustules on ka kolm Türi vibukooli noort.

20. mail olnud kvalifikatsioonivõistlusel sai Lisell Jäätma  648 punktiga 10. (võistlejaid oli 22), Artur Aas 656 punktiga 20.  ja Kristjan Puusepp  643 punktiga 24. koha (võistlejaid oli 27 . Kõik noored pääsesid edasi 16 parema hulka.

Lisell Jäätma kaheksandikfinaali vastane oli Evelien Groeneveld Hollandist. Kahjuks tuli Lisellil tunnistada konkurendi paremust ning tulemuseks jäi 132:138. Lisell Jäätma lõpetas individuaalvõistluse üheksanda kohaga.

Noormeeste kuueteistkümnendikringis oli Kristjan Puusepa vastane Türgist pärit Maras Serdar Bortay, kelle Kristjan alistas lisalaskmisega, sest põhitulemus jäi viiki 135:135.

Artur Aasal oli samas ringis vastas venelane Andrey Kharkov. Artur võitis 138:128. Kaheksandikfinaalis sai  Artur vastaseks horvaat Mario Vavro, kellele ta jäi alla 148:133 ning ta lõpetas individuaalvõistluse üheksanda kohaga.

Individuaalarvestus kujunes kõigile kolmele võistlus edukaks: Kristjan Puusepp sai kaheksanda ning Lisell Jäätma ja Artur Aas üheksanda koha.

Kaheksandikfinaalis õnnestus Puusepal võita itaallast  138:137. Veerandfinaalis tuli talle vastu vanuseklassi tugevaim Buden Domagoj Horvaatiast, kes kvalifikatsioonis lasi 696punktise tulemuse. Pingelises võitluses tuli Puusepal tunnistada vastase paremust 146:136 ning ta lõpetas  noorte Euroopa meistrivõistluste individuaalse kaheksanda kohaga.

Neljapäeval, 22. mail on isell Jäätmal ja Artur Aasal  segavõistkondade võistlus.

Noorte treener on Maarika Jäätma, kel on olnud  tulemusi nii Eesti, Euroopa kui ka maailma tasandil: ta on 18kordne Eesti meister, MM 9. koht., Euroopa MV32. koht, kahekordne Baltimaade meister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles