Lõpetajad suunduvad suurlinnadesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Vestlustest Järva-Jaani gümnaasiumi abiturientidega selgus, et enamik neist tahab pärast õpinguid kodukohta naasta, samas kui Paide gümnaasiumi lõpetajad kujutavad end ette elamas mujal. Lisaks ilmnes, et paljud neist soovivad minna õppima tehnilisi erialasid.

Üheksast Järva Teatajaga vestelnud Paide gümnaasiumi lõpetajast neli soovib edasi õppida Tartu Ülikoolis ja kaks Tallinna tehnikaülikoolis. Populaarsed on tehnoloogiaerialad, mida tahab õppida kaks inimest, sama paljud eelistavad loodusaineid. Välismaal elamisele on mõelnud kaks noort. Tagasi Järvamaale soovivad kindlasti tagasi tulla kolm lõpetajat, kuid mitu neist pole kindlad ega välistaks seda varianti.

Mikk Reinpõld
Imavere

Tahtsin minna Tartu Ülikooli materjaliteadust õppima, kuid mu eksamitulemused polnud selleks piisavalt head. Nüüd ei tea ma veel, mis edasi saab. Võib-olla lähen sügisel sõjaväkke. Ma pole veel jõudnud mõelda aastaks töölemineku peale.
Tahaksin tulevikus elada maakohas, aga kas just Järvamaal, see pole kindel. Järvamaale naasmise varianti ma siiski ei välistaks.




 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles