Türi tõestas end sportlikkuselt teise vallana

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste rattakross suvemängudel. Pilt on illustreeriv.
Naiste rattakross suvemängudel. Pilt on illustreeriv. Foto: Andrus Eesmaa

Eile hommikul Türil alanud ja täna pärastlõunal lõppenud Eesti valdade XVIII suvemängudel jäid korraldajad suurtest valdadest (üle 2000 elaniku) teiseks. Mängud võitis Tartu vald, väikestest valdadest (alla 2000 elaniku) oli parim Kernu.


Türil ootas suvemängulisi ees seitse ala: kergejõustik, meeste ja naiste võrkpall, jalgrattakross, orienteerumine, mälumäng ja köievedu. Paremusjärjestus selgus kergejõustiku kohapunktidele kolme parema ala punktide liitmisel.

Türilased olid kergejõustikus ja mälumängus teised, jalgrattakrossis ja köieveos seitsmendad, orienteerumises esimesed, meeste võrkpallis kolmandad ning naiste võrkpallis jagasid 17.-24. kohta. Kokkuvõttes edestas Tartu vald neid napi kahe punktiga.

Veel tegi suvemängudel kaasa Ambla (suurtest valdadest 13.), Imavere (väikestest neljas), Koeru (suurtest 28.), Väätsa (väikestest 13.) ja Albu vald (väikestest 14.).
Kokku võttis seekordsetest valdade suvemängudest osa üle 1000 inimese 63 vallast.

2009. aasta suvemängud lõpetas Türi vald suurte valdade arvestuses Tartu, Ülenurme ja Audru järel neljanda kohaga. Toona jäi poodiumikohast puudu üks punkt.

Nädalavahetusel peeti Rakveres 26 linna ligi 600 sportlase osavõtul ka Eesti linnade 41. suvemängud. Üksikutel aladel tegid mängudel kaasa Paide ja Türi. Paidelannad võitsid ära naiste võrkpalli ning olid väikelinnadest 17. kohal ja türilased jäid tennises jagama 7.-8. kohta ja olid kokkuvõttes 18. kohal.

Möödunud aastal oli Paide väikelinnade (kuni 10 000 elanikku) arvestuses teine ja Türi kolmas. Tänavused linnade mängud võitis Rakvere, väikelinnadest oli tugevaim Elva. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles