Elutööpreemia pälvis rahvatantsu raudvara

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaa omavalitsuste liit andis täna Järvamaa laulu- ja tantsupeol kätte maakonna elutööpreemia. Selle pälvis 60aastase kogemusega rahvatantsujuht Vilma Okas. 

Aastal 1954 võttis Vilma Okas juhtida oma esimese rühma. See oli tolleaegse Paide tööstuskombinaadi segarühm. 
60 aasta jooksul on Okas juhendanud sega-, nais-, noorte-, laste- ja  mudilaste tantsurühmi. Tantsujuhina on ta tantse seadnud ja ka loonud. 
Okase elutööpreemiale esitanud Paide linnavalitsuse hinnangul on Vilma Okase rühmad osalenud paljudel rahvatantsupidudel, linna, maakonna ja üleeestilistel üritustel. Okas on olnud palju kordi maakonnapeo liigijuht, seadnud kauniteks joonisteks nii mudilaste kui memmede tantse. 

Praegu juhendab Vilma Okas Paide memmede rahvatantsurühma Sinilill, mis on ühtejärge tegutsenud alates 1969. aastast ning tantsinud 45 aastat. Rühma võib sageli näha lasteüritustel kas tantse õpetamas, kooke küpsetamas või muinasjutte lugemas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles