Lipuvärvimismaraton: loomaaias valmib homme pikim Eesti lipp

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Lipuvabrik korraldab Tallinna loomaaias lastekaitsepäeval, 1. juunil kell 12 lipuvärvimismaratoni, mille käigus valmib maailma pikim Eesti lipp. Sündmus tähistab Eesti lipu 130. ja Lipuvabriku 20. sünnipäeva.

Avapaugu lipuvärvimismaratonile annab kell 12 loomaaia direktor Mati Kaal. «Kuna nii pika lipu loomine tähendab lakkamatut kiiret värvimist üheksa tundi järjest, alustab eelvärvimise tiim juba natuke varem - seega on avamishetkeks umbes 30 meetrit lippu juba valmis,» selgitas Lipuvabriku arendusjuht Egle Raadik-Gonchev. Teisipäeval valmis esimene meeter lipust ja võimalus panustada rekordi sündi avanes ka Järva Teataja reporteril Merit Männil. Koos Lipuvabriku turundusjuhi Karina Tõeleiuga kulus meetrijagu paberi värvimiseks ligi poolteist minutit.

Pühapäeval toimuval sündmusel on eesmärk värvida vahakriitidega 126 ruutmeetrit lippu.

Praegusel hetkel on Lipuvabrikus valminud suurim lipp Jalgpallihaiglale valminud 7 x 11 meetrine Eesti lipp (77 m2). Eesmärk on lüüa seda ligi kaks korda ning luua 0,84 x 150 m paberile 126 m2 lippu.

Rekordi sündimises saavad osaleda kõik - mudilastest pensionärideni. Värvimiseks kulub umbes 1000 musta ja 1000 sinist vahakriiti, mis on kohapeal olemas. Valmis lipp annetatakse Eesti lipu muuseumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles