Laupäeval, 7. juunil korraldab Eesti piimandusmuuseum Imaveres suure piimapäeva, kus saab kätt proovida piimatoodete valmistamises, maitsta Eesti parimaid piimatooteid, vaadata teadusteatrit ja loomi.
Imaveres sajab laupäeval piimatarkusi
„Piim on läbi aegade olnud eestlase toidulaua traditsiooniline osa, millest saab valmistada väga palju toite, näiteks suvel populaarset jäätist,“ ütles Eesti piimandusmuuseumi direktor Ants Välimäe. „Laupäevane piimapäev tuleb üks maitsev, lõbus ja huvitav päev, kus tegevust jagub kogu perele.“
Piimapäeval pakuvad oma parimaid tooteid Eesti suured ja väikesed piimatööstused ja mahetootjad, kohapeal toimetavad meisterkokk Ragne Värk ja koolikokad, tegutsevad või, sõira ja fetajuustu ning leivaküpsetamise töötoad.
Lapsed saavad meisterdada piimapukke, lasta vibu, vaadata loomi. Vaata täpsemat programmi: www.piimandusmuuseum.ee
Piimandus on Eesti põllumajanduse üks olulisemaid valdkondi, kus toodang läheneb lähiaastail miljonile tonnile aastas. Eelmisel aastal oli Eestis 97 900 piimalehma, kes andsid kokku 762 300 tonni piima.
Piim on ka Eesti toiduainetööstuse juhtiv haru, andes eelmisel aastal ligi veerandi Eesti toiduainetööstuse kogutoodangust. Piima ja piimatoodete eksport moodustas 203,3 mln euro suuruse väärtusega eelmisel aastal 16,4% kogu põllumajandussaaduste ja toidukaupade väljaveost.
Piimapäev algab 7. juunil kell 10 Imaveres Eesti piimandusmuuseumis.
Lisainfo: www.piimandusmuuseum.ee ja https://www.facebook.com/events/330196023796214/