Tänasest kallineb Paides vesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates tänasest kehtivad Paides ning Kriilevälja ja Sillaotsa külas uued veeteenuste tariifid. Vee hind tõuseb Paides veel vähemalt järgmised 30 aastat.

Tänasest tuleb Paide linna, Kriilevälja ja Sillaotsa külade elanikel maksta kõrgemat hinda nii vee eest kui ka heitvee ärajuhtimise eest, juriidilistele isikutele kallines vaid vee hind.
Aktsiaseltsi Paide Vesi juhataja Jaan Madise selgitust mööda tingisid hinnatõusu mitu asjaolu. Üks põhjus on kulude järjepidev kasv vee-ettevõttes. «Igal aastal tõusevad vee ressursimaks ja reostustasud, see on riigi keskkonnahoiupoliitika,» sõnas ta.

Teiseks mõjutavad veeteenuste hinda ka suuremahuliste kulude – kütuse ja elektri hind. Oma osa on mänginud ka dollari tugevnemine euro suhtes. «Ostame maailmaturult elektroonikakomponente ja et dollari kurss euro suhtes on tugevnenud, kallinesid ka imporditavad kaubad,» selgitas Madis.

TEAVE
Uued veeteenuste tariifid Paides ning Kriilevälja ja Sillaotsa külas (ilma käibemaksuta):
Tasu võetud vee eest 11,70 kr/m³
Tasu heitvee ärajuhtimise eest: eluruumides 18,70 kr/m³
mitteeluruumides 26,50 kr/m³

Tariifidele lisandub käibemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles