Puhta vee teemapark koolitab giide

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelteaed puhta vee teemapargis.
Meelteaed puhta vee teemapargis. Foto: Erakogu

Reedel, 13. juunil algab Puhta vee teemapargi õppekeskuses projekti „Erivajadus nõuab erilähenemist!“ koolitus, mille jooksul õpetatakse välja loodusgiide, kes on edaspidi suutelised vahendama loodust ka puuetega inimestele.

MTÜ Ökokratt esindaja Agne Adleri teada pole Eestis siiani veel selliste oskustega inimesi koolitatud. Nii projekti kui ka kursuse käigus pööratakse tähelepanu puuetega inimeste vajaduste täitmisele ja võimaluste parandamisele Eestis.
Kursusest võtavad osa peamiselt puhta vee teemapargi ja lähipiirkonna looduse tutvustamisega seotud loodusgiidid.

Adleri sõnul on huvi kursuse vastu olnud loodusgiidide ning puuetega inimeste organisatsioonide seas suur, osalejate nimekiri täitus mõne päevaga ning praktika käigus loodusse viidavate puuetega inimeste hulk on samuti koos.
Projekti peaeesmärk on parandada erivajadustega inimeste inimõigusi, tagades neile tavainimestega võrdsed võimalused looduses leiduva kogemiseks ja selle tervendavaks mõjuks. Parandatakse ka loodusgiidide suutlikkust tegelda sihtrühmadega, kes vajavad erilähenemist.
Projekti jooksul kaasatakse praktika ajaks ka erivajadusega noori ja täiskasvanuid, et koolitatavate teoreetilisi teadmisi kinnistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles