Järvamaa rahvaliitlased valisid uue juhi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Rikkinen
Valdis Rikkinen Foto: Andrus Eesmaa

Rahvaliidu Järva maakonnaühenduse laiendatud juhatuse koosolek valis maakonnaühenduse esimehe kohusetäitjaks agronoomist põllumajandusettevõtja Valdis Rikkinen.

Valdis Rikkineni ütlust mööda pole Rahvaliidul valikut, tuleb minna edasi. «On ainult üks erakond, kes mõtleb maarahvale ja sellele, mis meie maaelust ja -inimestest saab, kas neil üldse on tulevikku,» põhjendas ta.
Sama meelt oli ka Maaliidu asutajaliige Arvi Kallakmaa. «Põllumajandus on maaelu alus, kuid Eesti seadused, mis praegu on kahjuks isegi rangemad kui Euroopa Liidus, piiravad maaettevõtjat igal moel,» lausus ta. «Rahvaliit peab tegema kõik, et need kitsendused kõrvaldada.»


Koosolekulise arutlesid veel poliitiku vastutuse üle valija ees. Valitses üksmeel selles, et seadusse tuleb kirjutada säte: see, kes on saanud riigikogusse erakonna häältega ning mingil põhjusel lahkub sellest erakonnast, peab lahkuma ka riigikogust ja loovutama koha erakonnale, kellele rahvas on oma hääle andnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles