Kila-Kola laat võib kasvada kahepäevaseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Täna 12. korda Seidlas peetud Kila-Kola vanavaralaat tõi keskpäevaks kokku 150 müüja ringis, nagu viimastel aastatel ikka. Kauplejate seas, keda olid Seidlasse sõitnud üle Eesti, oli ka 15 naaberriigist Lätist.


Laada korraldaja, Seidla mõisa omaniku Mati Raali ütlust mööda sündis vanavaralaada tava tosin aastat tagasi poolkogemata. «Arutasime Tallinnas antiigimeestega, et läheme suvel koos kuhugi välja, näiteks Seidlasse. Aga mis me muidu läheme – võtame asjad ka kaasa, et omavahel vahetada. Aga mis me üksi läheme, kutsume tuttavad ka kaasa.» meenutas Raal.

Raali üllatas, et masu ehk siis majandussurutis ei toonud vanu asju kapist välja. «Ju see on eestlasele omane, et kaitstakse viimast juhuks, kui asi läheb veel hullemaks. Siingi on oma kodu kaubaga kauplejaid nii paar-kolmkümmend, teised on ikka antiigiärimehed,» lausus Raal.
Veidi rohkem on tema tähelepanekut mööda hakanud liikuma eesti taluantiiki, mis tundus vahepeal otsas olevat – vokid, puust hargid ja rehad, puunõud jm. «Ega need heas korras pole, nõuavad suurt restaureerimisvaeva. See on meie häda, sest meist on mitu korda üle rullitud,» arutles Raal.

Esimest korda oli laadal kohal ka pangabuss, sest külastajad kurtsid varem, et sularaha jäi kaasa võtmata ja ost tegemata.
Raali ütlust mööda pole võimatu, et tuleb minna järgmisse faasi ja muuta laat paaripäevaseks, sest kaugelt üheks päevaks kohale sõita pole mõtet. «Lätlased tulidki siia juba eile õhtul,» lausus ta. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles