Motokrossi Euroopa meistrivõistlused vandusid suvesoojale alla

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Täna Türi lähistel Kihli krossirajal sõidetud motokrossi Euroopa meistrivõistluste ühele osavõistlusele elas hoolimata põnevatele sõitudele kaasa napp arv publikut.


Kihlis kihutasid 85cc ja Open masinaklasside krossimehed üle Euroopa.

Klassis 85cc tuli esimeseks hollandlane Micha-Boy de Waal. Eestlasi oli 31 sõitja seas viis, meie parimana Janno Schmidt 13. kohal.
Klassis Open tuli Evgeniy Mikhailovi ja Lukasz Lonka järel eestlaste kiiremana kolmandaks Priit Rätsep. Kokku tegi selles klassis kaasa 21 (sealhulgas kaheksa eestlast) sõidumeest. Ka 2008. ja 2009. aastal Kihli etapilt kolmanda koha saanud Rätsep hindas päeva kordaläinuks. «Esimeses sõidus olin teine ja teises neljas, ega siin midagi kerget polnud,» tunnistas Rätsep.

Seda, et neile elasid kaasa vähesed huvilised pidas Rätsep täiesti loomulikuks. «Kui mul oleks olnud valida, siis lebaksin minagi kusagil rannas,» põhjendas ta.
Võistluste korraldaja, Türi auto-motoklubi (Türi AMK) juhatuse liige Heino Aavasalu ütles, et pealtvaatajate arv taas põhjust rahuloluks ei anna. «Ebapopulaarsuse põhjust ei teagi, reklaami nagu oli,» nentis ta.

2008. aastal sõitsid Kihlis EMX Open ja EMX2 juunior klasside Euroopa tipud ning möödunud aastal EMX2 juuniorid ja 85cc sõitjad. Peale Kihli võistluse näeb sel suvel Eestis veel vaid üht rahvusvahelist motokrossivõistlust kui kuu aja pärast sõidetakse Kiviõlis külgkorvide maailmameistrivõistluste üks osavõistlus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles