Värske Järvamaa kartul jõuab turule

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Silvi Lukjanov
Copy
Artikli foto
Foto: Erakogu

Täna võttis Ambla valla Rebase talu rahvas üles esimese vao värsket kartulit, mõni päev varemgi kui eelmisel aastal.

Ambla vallas asuva Rebase talu perenaine Piia Tiigemäe ütles, et varakevadel ette kasvatatud ja kevadel katteloori all mõnulenud kartul pole küll eriti suur ja lõuna poolt toodud kartuliga Rebase talu kindlasti võistelda ei jõua, kuid see on siiski kohalik ja värske. "Armastuse ja rõõmsa meelega kasvatatud «Solist» ja «Maret», mida laupäeval Tapa ja Kehra turul osta saab," lisas ta.

Tänavu valmis Rebase talu kartul vaid mõni päev varem kui eelmisel aastal. "Suurt vahet kahel viimasel aastal pole olnud. Nii nagu eelmisel aastal sõime värsket kartulit jaanipäevaks, nii enam-vähem samal ajal ju ka tänavu," arutles Tiigemäe.

Tagasi üles