Türil mõõdeti ligi 30 kraadi sooja

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kerli Saluste

Järjest kuumenev ilm ületas sünoptikute andmetel esmaspäeva õhtuks korduvalt tänavust kuumarekordit ning kella 18 ja 19 vahel jõudis termomeeter Elvas 30,8 ja Valgas 30,5 soojakraadini. Türil mõõdeti samal ajal sooja 29,5 kraadi.

Et õhutemperatuur liigub tõusujoones, siis arvatavasti ületatakse ka täna Kagu- ja Kesk-Eestis tänavust soojarekordit veel mitu korda, ütles Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi ilmapronooside osakonna juhataja Merike Merilain BNSile.
«Jõelammidel asuvates hüdromeetriapunktides, koduaedades ning mujal päikese käes ja tuulevarjus võivad täpsed kraadiklaasid neil päevil näidata õhusooja tublisti üle sünoptikute kinnitatud rekordnäitude, kuid tegemist on vähese õhu liikuvuse tingimustes tehtud ebastandardsete mõõtmistega, siis sedalaadi tippmargid pole ametlikud,» ütles Merilain.
Eesti absoluutne kuumarekord pärineb 1992. aasta 14. augustist, kui Võrus oli õhusooja 35,6 kraadi.(BNS/JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles