Abiellujate hulk väheneb kordades

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide kesklinnas asuvas poes ootavad 698kroonised pruutkleidid ostjaid. Huvilisi pole palju, sest abiellujaid on tänavu kordades vähem kui eelmisel aastal.
Paide kesklinnas asuvas poes ootavad 698kroonised pruutkleidid ostjaid. Huvilisi pole palju, sest abiellujaid on tänavu kordades vähem kui eelmisel aastal. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Tänavu abiellub Järvamaal rekordvähe inimesi. Poole aastaga on seda teinud 26 paari, aasta lõpuks võib paariminejaid koguneda ligi poolsada ehk ligi kolm korda vähem kui eelmisel aastal.

Järva maavalitsuse peaspetsialist-perekonnaseisuametnik Tiia Priidik tunnistas kuue kuu kokkuvõtet vaadates, et abielude hulk on drastiliselt vähenenud.

Kui tänavu on poole aastaga registreeritud 26 abielu, neist kolm vaimulike juures, siis eelmisel aastal abiellus ainuüksi juunis 22 paari (tänavu 13) ja aasta lõpuks oli Järvamaal abielusid sõlmitud 144.

Kuigi ees on kaks abiellujate seas populaarset suvekuud, pole loota, et abiellujate hulk teeks teisel poolaastal suure hüppe.

Priidik märkis, et praeguse seisuga abiellub juulis vähemalt seitse paari (eelmisel aastal oli neid 32) ja augustis on paariminejaid kümmekond (eelmisel aastal 29). «Kui aasta peale tuleb 50 abielu, oleks väga hästi,» lisas ta.

Nii vähe abiellujaid pole Järvamaal olnud vähemalt viimasel 40 aastal. Järvamaa aastaraamatus on abielu registreerimiste statistikat alates 1970. aastast, sellest nähtub, et kõige vähem, 103, oli abiellujaid 1997. aastal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles