Neiud päästsid uppumisohtu sattunud koolivenna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

20. mail päästsid Aravete keskkooli XI klassi õpilased Merit Kalamägi ja Hanna-Maria Puhke  Rava järve ujuma läinud ja uppumisohtu sattunud vanema koolivenna.

Päeval, kui õnnetus juhtus, rannas palju inimesi polnud. «Meie tüdrukutega olime neljakesi ujumas, samuti noormees oma sõpradega,» täpsustas Merit.
Merit ütles, et nägi, kuidas koolivend jooksis vette ja sukeldus, pea ees. «Seejärel hakkasid nad sõpradega üle järve ujuma,» lausus ta. «Järve keskele jõudes ütles poiss teistele, et ei jõua enam, ja pööras tagasi.»

Merit tunnistas, et nad ei saanud algul kaldalt arugi, kui noormees vee alla vajus. «Kui ta juba teist korda vette kadus, hüüdsin sõbranna Hannat ja jooksime talle appi,» selgitas ta. «Vesi oli talle üle pea, paistis ainult käsi.»
Merit tunnistas, et ei teadnud täpselt, kuidas käituda. «Lõpuks tõmbasime teda kätest hoides kaldale,» ütles ta. «Poiss ei liigutanud üldse ega tõmmanud meid ka vee alla.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles