Türi tehisjärves ujujad kurdavad punnide üle

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Silvi Lukjanov/ Järva Teataja

Türi tehisjärves ujunud kurdavad keha katvate ja hirmsasti sügelevate punnide üle. Vetelpäästja soovitab pesta ja kasutada allergiaravimit.

Rannas vetelpäästjana töötav Merle Vantsi sõnas, et täna hommikul pöördus tema poole pea igal hommikul ujumas käiv meesterahvas ja näitas sügelevaid punne. "Kohe ei tahtnud uskudagi, et need on veest, kui aga päeva peale ka lapsed oma punne näitama tulid ja endalegi need tekkisid, siis teavitasin kohe valda," sõnas ta.

Vantsi ütlus mööda käis Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann isiklikult järve ääres vee olukorda kontrollimas ja lubas asjaga edasi tegelda. "Panime randa teabe omal vastusel suplemise kohta ja heiskasime kollase lipu," lisas Vantsi.

Aastaid Türi rannas vetelpäästjana töötav Vantsi teab, et sügelevate punnide vastu aitab apteegist käsimüügist ostetav allergiaravim. "Võtsin isegi juba tableti sisse ja palju kergem olla,« täpsustas ta. »Kuid enne ravimi võtmist tuleb end ikka pärast ujumist duši all korralikult puhtaks pesta," toonitas ta.

Terviseameti Järvamaa esinduse vaneminspektor Maie Laos ütles, et nad said täna teate kaebusest Türi tehisjärve veekvaliteedi kohta ja homme võtab ta proovi. "Proovi saadame Mereinstituuti, kust vastuse saame järgmisel nädalal," sõnas ta.

Laos märkis, et Türi tehisjärve halvast veekvaliteedist on ka eelmistel suvedel rohkem signaale kui maakonna teistest tehisveekogudest. "Ei teagi kohe, miks see nii on, kuid sinivetikaid pole meil maakonnas vohanud. Loodame, et seegi kord mitte, kuid seda näitab proovi vastus," sõnas ta. Ka Laos soovitas pärast ujumist ennast pesta.

Maakonna avalikest ujumiskohtadest võetakse iga kuu kontroll veeproove ja need on Laose ütlust mööda seni kõik normi piires olnud.

Vetelpäästja Merle Vantsi märkis, et Türi tehisjärve ääres oli täna sama palju rahvast kui eile. "Põhimõtteliselt on rand rahvast täis. Veetemperatuur on 22 kraadi ja õhk 27 kraadi, muud ju ei eeldagi," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles